Logo

Cukiernictwo Pela
Łącznik 48-220, ul. Plebiscytowa 9a
tel.: 77 40 66 999, fax.: 77 40 66 991, tel.kom: 509 915 343

 
Logo

Ciasta z kremem


 Bakalia

Ciasto migdałowe z czekoladą i bakaliami.

Numer katalogowy: 5

 Kokos-mak

Na jasnym biszkopcie masa makowa przykryta płytą kokosową.

Numer katalogowy: 13

 Migdałka

Dwa biszkopty makowe przekładane białym kremem i dżemem, zdobione prażonymi migdałami.

Numer katalogowy: 16


 Cycki

Spód makowo-kokosowy krem z kawałkami ananasa udekorowane biszkoptami nasączonymi w soku i rodzynką, całość udekorowana kropelkami czekolady.

Numer katalogowy: 18

 Krajanka kawowa

Ciemny biszkopt, krem kawowy, dżem i płyta kokosowa w środku.

Numer katalogowy: 22

 Diablo

Specjalne ucierane ciasto z jabłkiem i kruszonką, całość ozdobiona kremem Patisierre.

Numer katalogowy: 23

 Karmelek

Ciasto ucierane czekoladowe, krem karmelowy z rodzynkami w rumie, polewa czekoladowa.

Numer katalogowy: 25

 Ananasowe z kremem

Biszkopt, krem z kawałkami ananasa, płyta kokosowa, na górze budyń z ananasem,

Numer katalogowy: 28

 Pijak

Ciemny biszkopt, krem, herbatniki nasączone w alkoholu, polewa kakaowa.

Numer katalogowy: 33

 Panczo

Ciemny biszkopt, krem z alkoholem i z bakaliami na górze, posypka z mleka w proszku, zdobione czekoladą.

Numer katalogowy: 36

 Rumowe

Dwa ciemne biszkopty nasączone rumem, przełożone kremem, udekorowane krokantem.

Numer katalogowy: 37

 Orzechowe

Dwa biszkopty orzechowe przełożone kremem, udekorowane kawałkami orzechów.

Numer katalogowy: 38

 Fale Dunaju

Ucierane ciasto jasno ciemne z agrestem lub wiśnią, galaretka przykryta kremem, zdobione krokantem.

Numer katalogowy: 39

 Galaretka z owocami

Biszkopt przełożony kremem, owoce (różne), galaretka.

Numer katalogowy: 45

 Marmurek

Dwa biszkopty (jasny i ciemny), warstwa kremu truskawkowego, dekoracja dwu kolorowa, polewa z polewa z lukru.

Numer katalogowy: 46

 Pszczółka

Drożdżowe ciasto z migdałami i kremem budyniowym.

Numer katalogowy: 48

 Tortowe

Dwa biszkopty (ciemny i jasny), przełożone kremem i dżemem, góra dekorowana jak tort.

Numer katalogowy: 49

 Karpatka

Biszkopt, krem, ciasto parzone, cukier puder

Numer katalogowy: 50

 Napoleonka (Francuskie)

Pomiędzy dwoma warstwami ciasta francuskiego, warstwa specjalnego puszystego kremu na spirytusie.

Numer katalogowy: 51

 Ogrodnik

Ciemne ciasto ucierane, krem Patissiere z mandarynkami, góra kruszone ciasto.

Numer katalogowy: 60

 Pralinka

Kremowe ciasto z płytą orzechową.

Numer katalogowy: 62



 Piernik z orzechami

Płyta piernikowa z marmoladą i warstwą orzechów na górze.

Numer katalogowy: 63

 Rolada Kremowa

1) Rolada zwykła krem-dżem 2) Rolada krem z owocami (jabłko-wiśnia) 3) Rolada śmietanowo-owocowa (różne smaki) 4) Rolada trójkątna - smakowa

Numer katalogowy: 66

 Rodzynkowiec

Biszkopt przełożony rodzynkami w czekoladzie, krem śmietankowy oraz masa porzeczkowa.

Numer katalogowy: 67

 Ciasto chałwowe

Trzy cienkie placki orzechowe przełożone kremem chałwowym, wykończone polewą.

Numer katalogowy: 73

 Senator

Ciasto orzechowe z mandarynkami, krem karpatkowy, ozdobione mandarynkami i orzeszkami.

Numer katalogowy: 76

 Tornado

Ciemne ciasto ucierane, krem z dodatkiem czekolady i alkoholu, krem kokosowy.

Numer katalogowy: 79

 Snikers

Dwa cienkie ciemne biszkopty z kokosem, orzechami, migdałami i karmelem przełożone kremem na bazie spirytusu

Numer Katalogowy: 81

 Wiśnia Toffi

Spód toffi, żel wiśniowy, krem migdałowy i płyta kokosowa

Numer Katalogowy: 87

  Wiśniowa Pokusa

Ciasto czekoladowe i cytrynowe przełożone żelem wiśniowym, masa wiśniowa i kremowo-budyniowa

Numer Katalogowy: 89

Ciasto Słonecznikowe

Dwa biszkopty przełożone kremem karmelowym i pieczonym słonecznikiem na górze polewa i kolorowa posypka

Numer Katalogowy: 90

Kostka Alpejska

Ciasto ucierane, czekoladowe z ajerkoniakiem

Numer Katalogowy: 92

Pomarańcz Porzeczka

Ciasto pomarańczowe z dżemem porzeczkowym z dodatkiem lekkiego kremu.

Numer Katalogowy: 99

 Kostka Rabarbarowa

Ciasto z masą rabarbarową, puszystym kremem i kokosem.

Numer Katalogowy: 100

 Werona

Ciasto toffi z bakaliami o barwnym smaku karmelu.

Numer Katalogowy: 104

 Milka

Ciemne ciasto z kremem z mleka w proszku i nadzieniem śliwkowym.

Numer Katalogowy: 105

 Złośnica 

Czekoladowe ciasto z dwoma znakomitymi kremami i wiśniami

Numer Katalogowy: 109

 Truskawka-cytryna

Ciasto cytrynowe z dodatkiem truskawek i galaretki

Numer Katalogowy: 110


 Tofik

Ciasto karmelowe przełożone masą toffie, na górze orzechy masłem i miodem.

Numer Katalogowy: 111

 Amarena

Szarlotka z wiśniami

Numer Katalogowy: 112

 Ananasowe

Ciemny spód, krem o smaku ananasa z kawałkami owoców.

Numer katalogowy: 113




 Chrupek

Ciasto o smaku czekoladowo-orzechowo-krówkowym, z warstwą chrupka o smaku nutelli.

Numer katalogowy: 118

 Pychotka

Ciasto z warstwą krówkową i kremem z migdałów

Numer Katalogowy: 120

 Sezamowe pole 

Biszkopt czekoladowy przełożony kremem sezamem i kawałkami czekolady u góry śmietana toffie posypana sezamem,

Numer Katalogowy: 121

 Kokosana rodzynkowa

Jasny biszkopt oraz płyty kokosowe przekładane kremem kokosowym z rodzynkami w rumie, u góry kokos prażony

Numer Katalogowy: 123

 Piernik pomarańczowy

Ciasto piernikowe i ciasto pomarańczowe przekładane kremem pomarańczowym i nugatowym

Numer Katalogowy: 125

 Piernik ze śliwką

Ciasto piernikowe przekładane kremem grysikowym, u góry powidła śliwkowe.

Numer Katalogowy: 126

 Jabłko Czekoladowe

Ciasto czekoladowe z wtapianymi jabłkami, krem z białej czekolady, polewa

Numer Katalogowy: 129

 Piegusek

Ciasto ucierane z makiem, krem jogurtami z truskawkami w galaretce.

Numer Katalogowy: 130

 Galaretka Fantazyjna

Biszkopt przełożony kremem kokosowym, ananas w galaretce.

Numer katalogowy: 131