Logo

Cukiernictwo Pela
Łącznik 48-220, ul. Plebiscytowa 9a
tel.: 77 40 66 999, fax.: 77 40 66 991, tel.kom: 509 915 343

 
Logo

Ciasta Inne


 Makowiec 

Spód kruchy, masa makowa z bakaliami, posypka maślana.

Numer katalogowy: 14

 Makowiec ucierany

Ciasto ucierane z makiem polane czekoladą.

Numer katalogowy: 15

 Cytrynowe/Cytrynowe z nadzieniem

Ciasto cytrynowe suche lub przełożone gotowaną masą cytrynową.

Numer katalogowy: 19

 Jabłecznik

Tarte ciasto w środku masa jabłkowa, całość udekorowana lukrem.

Możliwość zamawiania w wersji świątecznej (z dodatkiem bakalii)

Numer katalogowy: 21

 Obi

Ciasto kruche, śmietana wiejska z budyniem, zdobione mandarynkami i zalane galaretką.

Numer katalogowy: 24

 Murzynek z kokosem

Ciasto ucierane czekoladowe z wtopioną masą kokosową.

Numer katalogowy: 27

 Orzech jabłko

Ciasto ucierane z jabłkiem i orzechem włoskim, całość oblana czekoladą.

Numer katalogowy: 30

 Miodownik

Dwa placki miodowe przełożone masą gotowaną, na górze polewa czekoladowa.

Numer katalogowy: 34

 Burgundt

Ciemne ciasto ucierane z kawałkami czekolady i orzechów, wpuszczone kawałki brzoskwiń i wiśni, całość zażelowane.

Numer katalogowy: 43

 Jogurtowe

Ciasto ucierane jasne, szachownica z budyniu wypełniona brzoskwiniowa, zażelowane.

Numer katalogowy: 44

 Miodowo-orzechowe

Kruchy spód, marmolada, ciasto miodowe, połówki orzechów na maśle i miodzie.

Numer katalogowy: 54

 Karaibka

Ciemne ciasto ucierane, szachownica z masy kokosowej i budyniu, mandarynki, zażelowane i posypane kokosem.

Numer katalogowy: 61

 Piernik czekoladowy

Płyta piernikowa z marmoladą, na górze polewa czekoladowa.

Numer katalogowy: 64

 Szarlotka zwykła

Kruchy spód, masa z jabłkami, posypka.

Numer katalogowy: 69

 Ciasto jagodowe

Dwa cienkie biszkopty przełożone budyniem, na tym przekładane paski kokosowe i jagodowe, całość zażelowana.

Numer katalogowy: 71

 Jabłko-kokosowe

Dwa cienkie biszkopty przełożone budyniem, na wierzchu masa jabłkowa z kokosem, całość zażelowana.

Numer katalogowy: 72

Mozaika Owocowa

Dwa cienkie biszkopty przełożone dżemem na górze paski budyniu kokosowego, jabłek i masy jagodowej, całość zażelowana

Numer Katalogowy: 84

 Piernik

Ciasto piernikowe z bakaliami, przełożone marmoladą, na górze polewa

Numer Katalogowy: 95

 Ptasie Mleczko

Cienki biszkopt z dżemem, białko ubite z cukrem o smaku wanilii i czekolady, ozdobione kroplami czekolady

Numer Katalogowy: 97

 Łasuch Marcypanowy

Ucierane ciasto makowe z masą marcepanową wyszprycowaną w kratkę.

Numer katalogowy: 98

 Piernik Bakaliowy

Piernik z bakaliami, przekładany marmoladą u góry polewa czekoladowa.

Numer Katalogowy: 124

 Piernik Cytrynowy

Ciasto piernikowe i ciasto cytrynowe przekładane marmoladą.

Numer Katalogowy: 127